Anchor karkötők

2021.03.01

Az anchor, vagyis a horgony karkötők jelentése: révbe érni, lehorgonyozni. 

Ezért tökéletes választás párodnak vagy egy régen várt életesemény bekövetkeztével megajándékozni vele magad vagy kedvesed.


A horgony szimbóluma: Jelentése és azok az alkalmak, amikor ajándékba adhatjuk

A horgony: Egy szimbólum, amely szorosan kapcsolódik a tengeri világhoz, ami a tenger és a hajókázások szeretőjének tetoválása vagy ékszere. A horgony valóban mélyebb jelentéssel bír, mint azok, amelyek azonnal felismerhetők és a tengernek tulajdoníthatók.

Idővel sok férfi és nő kezdett ékszert tenni a medálokkal horgony formájában, még akkor is, ha nem a tenger világához tartoznak. Csak a divatról vagy a jelről van szó, valami különlegeset mond?

Együtt fedeztük fel, hogy mi a jelentése a horgony jelképének.
Hogy ősi vagy régi, mindig lenyűgöző legendákat hordoznak velük. Az ehhez a jelképhez kapcsolódó történetek ismerete tökéletes inspirációt adhat számunkra egy fontos személy ajándékának megválasztásához. A horgonnyal díszített karkötőket és a hajózási jelzéseket nagy becsben tartják a férfiak körében. De nem csak férfiak számára, a nők számára is a horgony tökéletes medál lett egy vicces és elegáns ékszer számára.

Anchor karkötő színek érzelmi jelentése:

Fekete
Fegyelmezett, független, megingathatatlan. Erő, méltóság, kitartás, eltökéltség, elegancia. Reménytelenség, gyász, félelem.

Fehér
Tiszta, ártatlan, jóakaratú, békés, tökéletes, egyszerű. Új kezdet, egyértelműség, őszinteség, megbocsájtás, megtisztulás.

Szürke
Tisztelet, alázat. Semleges szín, az érzések lanyhulását, hiányát, unalmat is jelenthet. Az ezüst szürkéje a magunk teremtette tartalmas, képzeletbeli valóságra is utalhat.

Ezüst
Kereskedői véna, pénz, hatalom. Az energia és a tisztítás színei is lehet.

Barna
Nyugtató, harmóniát teremtő, elegáns, stabil, kötődő, megbízható, racionális, szorgalmas. Jelentheti még a szerénységet, tisztaságot, engedelmességet is.

Sárga, mustársárga, napsárga
A fény, a hatalom kifejezője, a hit, a jóság, a megérzés, az intellektus színe. Öröm, szabadság, az egészséges életmód, boldogság színe is. Akarat, önállóság, hatalom.

Narancssárga
Kreativitás. Összhang, szépség, érzékiség, nevetés, öröm, boldogság, barátság és életöröm színe. A vidám, társaságot kedvelő, aktív, magabiztos emberek színe. Hatalom és a tudás, öntudat, becsvágy.

Zöld, neonzöld
Harmónia, természetkedvelő, érzékeny, empatikus, önzetlen, megbízható, barátságos, gyógyító erővel bíró emberek színe. Igazságérzetet, határozottságot, nagylelküséget tükröz.

Kék, világoskék, sötétkék
Gyógyulás, béke, nyugalom, csend, kommunikáció, harmónikus kapcsolat, biztonság, hit. Önfeláldozás, hűség, kifogyhatatlan szeretet.

Lila
Megvilágosodás, mágia, misztikum, spiritualitás, átváltozás. Szolgálat, vezeklés, lemondás. Magas érzelmi töltés, gazdag érzelemvilág.

Piros
Szerelem, életerő, hatalom, energia, tűz, érzékiség, önbizalom, nemiség, termékenység.

Rózsaszín, pink, mályva
Alázat, feltétel nélküli szeretet, intuíció, önzetlenség, elegancia, báj, romantika, nőiesség, lágyság, kecsesség. Érzékeny, tartózkodó, kreatív.

Bordó
Életerő, elegancia, kifinomult, értékes, vezető szerep, érettség.


Anchor karkötőink készletről

Kategóriák