VÍZÖNTŐ

A Vízöntő jellemzése
(Aqarius, január 20 - február 18)

A Vízöntő az állatöv tizenegyedik jegye. Jele két párhuzamos hullámvonal, a mitológiai vízöntő kiöntött vizének jelképe. A víz az ösztönös tudás szimbóluma, a vízhordó pedig az intuitívebb, magasabb tudást árasztó egyén jelképe, akik mindazt megosztja embertársaival. Évszaka a dél dereka, január 20 és február 18 között.

Minősége: férfias-aktív.

A Vízöntő a levegő elem utolsó és a szilárd minőség negyedik jegye. A valódi egyéniségek jegye. Az önálló, független ember a társadalomban, aki személyes hozzájárulásával akarja szolgálni a nagy egészet. Egyéni céljain túl arra törekszik, hogy közelebb jusson az elképzeléseiben élő jobb, igazabb világhoz. Mindent javítani akar, keresi a fennálló ellentéteket, nagy együttérzéssel van olyan helyzetek és viselkedési módok iránt, melyek eltérnek a szokásos, elvárható mintáktól. Levegős jegyként inkább az eszmék világában él, mint a mindennapok konkrét valóságában.

A Vízöntő uralkodó bolygója Uránusz, másodlagos uralkodója Szaturnusz bolygó. Szaturnusz egykor a Naprendszer határát jelölte, ami az asztrológiában összefügg a korlátozással, de a kitartással, állhatatossággal, szívóssággal is. A Vízöntő jellemében ugyanakkor érvényesül Uránusz hatása is, mely ösztönzi eredetiségét, sokoldalúságát és függetlenségét. Eleme, a levegő, érdeklődővé teszi elméjét, ám kialakított véleményéhez túlzottan ragaszkodva konokká válhat.

A Vízöntő principium megfelelői, különféle területeken:

Talizmánköve: uránium, akvamarin, türkiz
Szerencse napja: Szombat (Saturnusz napja)
Szerencseszáma: 4 és 8
Kedvenc színe: fehér és zöld. Általában a hüvös, tiszta vagy fényes színek.
Kedves tartózkodási helye: fennsík, hegyvidék, általában a városok.
A Vízöntő erogén övezete a lábszár, általában a láb.

Válaszd ki horoszkópod karkötőjét és rendeld meg most!